M. Dolors Fernàndez valora ser la primera presidenta de Justícia i Pau Barcelona

La mataronina i col·laboradora de tvmataró amb el programa 'Creure Avui' i Mataró Ràdio, creu que les dones arribaran al sacerdoci 'més per necessitat que per convicció de l'Església' per la manca de vocacions masculines

La nova presidenta de Justícia i Pau Barcelona, Maria Dolors Fernàndez, durant l'entrevista de Mataró Ràdio
La nova presidenta de Justícia i Pau Barcelona, Maria Dolors Fernàndez, durant l'entrevista de Mataró Ràdio

La nova presidenta de Justícia i Pau Barcelona valora ser la primera dona al capdavant d'aquesta entitat creada el 1968 per promoure una societat més justa, amb els valors dels drets humans i la cultura de la pau sota el paraigües de l'església. 

MARIA DOLORS FERNÀNDEZ, presidenta Justícia i Pau Barcelona
Es ressalta molt: la primera dona!. Sí, la primera dona. S'ha de ressaltar, perquè sembla sempre que només siguin els homes, però jo no li dono més importància. Potser rellevant a nivell social, però per mi no és rellevant. Jo espero que m'hagin escollit no només pel fet de ser dona, sinó perquè em vegin capaç que pugui conduir l'entitat. 

Fernàndez, que mantindrà també la presidència de Justícia i Pau Maresme, càrrec que ostenta des de l'any 2000, considera que el paper de la dona a l'església va en augment i que en un futur hi haurà dones exercint el sacerdoci per la manca de vocacions masculines. 

MARIA DOLORS FERNÀNDEZ
Jo crec que la pròpia necessitat ho portarà. Moltes vegades, depèn de quin lloc, les dones ja ho estan fent. El que passa és que no estan reconegudes. O no les deixen fer el ministeri com a ministeri. Jo crec que sí, que al final arribarà. La llàstima és que arribi per necessitat i no arribi per convenciment, Però jo penso que arribarà.

La nova presidenta de Justícia i Pau Barcelona és mataronina i és una de les cares més conegudes del veterà programa de tvmataró Creure Avui i també col·labora a Mataró Ràdio amb el programa Amb una mirada nova.