Més somriures per l'Aleix

Mataró viurà un diumenge solidari amb la tercera edició d’Un Somriure per l’Aleix, una festa infantil i familiar que dóna a conèixer el Tay Sachs, la malaltia minoritària que pateix l’Aleix, i que alhora vol recaptar fons i aconseguir suports per a la malaltia i la família. La festa començarà a l’Ajuntament amb una cercavila de gegants que arribarà a l’Espai Firal del Parc Central, epicentre de les activitats. A partir de les 10 del matí hi haurà una masterclass de zumba, ball de gegants, un concert solidari i tallers diversos pels nens, entre el què destaquen activitats de xapes, disfresses i llaminadures. El pare de l’Aleix, David Merino, assegura que també hi haurà inflables i una paella. Un reclam, diu, perquè Mataró torni a mostrar la seva millor cara.

L’Aleix és l’únic nen català que pateix Tay Sachs, una malatia que no té cura, però per a la què hi ha esperança. Dues vies d’investigació poden aportar millores a la seva vida i la més avançada és un assaig clínic de Sevilla. D’aquí a pocs mesos començaran les proves amb un tipus concret de fàrmac que caldrà personalitzar. Un avenç per a la vida de l’Aleix i per a altres malalties. Per això cal seguir investigant i comptar amb recursos, tant econòmics com materials.

Des de l’associació ‘Un somriure per a l’Aleix’ assegura que l’ajuda i reacció de la ciutat els últims dos anys ha estat inestimable i ara esperen repetir l’èxit.

 

Informa: M.Rodríguez/ J.Méndez