Més seguiment de les víctimes de la violència masclista durant el confinament

L’ordre de confinament decretada pel coronavirus ha agreujat la situació de les víctimes de la violència masclista i domèstica, ja que moltes d’elles conviuen amb els seus agressors. Per això, i perquè els Mossos d’Esquadra han registrat, precisament, un augment dels incidents per conflictes familiars, han engegat un pla per garantir la seguretat de les víctimes durant l’estat d’alarma.

Els Mossos d’Esquadra segueixen més de 17.000 persones, de les quals unes 11.800 disposen de mesures de protecció. Però ara intensificaran el contacte amb les víctimes conegudes i treballaran per garantir-ne la seguretat de la resta, sobretot si conviuen amb la seva parella sense cap ordre d’allunyament. Mentre duri el confinament, les víctimes de la violència masclista podran seguir trucant al 112 i al telèfon d’atenció a la dona, el 900 900 120, tots dos números gratuïts. Però ara també podran escriure al correu electrònic mossos.atenciovictimes@gencat.cat.

Conscient, però, que moltes víctimes no podran denunciar els seus casos amb facilitat, el conseller d’Interior, Miquel Buch, ha demanat aquest dijous la col·laboració de tota la ciutadania. Segons Buch, “L'engranatge policial no s'atura i la prevenció directa i immediata hi és". Tot i així, demanen "la col·laboració dels ciutadans i que davant qualsevol situació de violència masclista o domèstica es truqui als perquè puguin tenir una actuació immediata”, ha afegit. 

Amb aquest pla, els Mossos faran un seguiment de les víctimes de la violència masclista i domèstica, però també de les víctimes de la violència sexual,  la mutilació genital femenina o de matrimonis forçats i il·lícits. Durant l’estat d’alarma, també es vol ajudar les famílies que tenen algú desaparegut i les que poden ser víctimes de situacions de ciberassetjament o d’estafes per internet.

Imatge: Departament d'Interior