×

Missatge d'error

Notice: Undefined index: und a include() (línia 84 de /var/www/vhosts/mataroaudiovisual.cat/httpsdocs/sites/all/themes/mataroaudiovisual07/templates/node/node.tpl.php).

Més presència d’empreses a la XIIIa edició de la SIOP

Aquest dilluns ha arrencat la tretzena edició de la SIOP, la Setmana de la Informació i la Orientació Professional, una nova oportunitat per conèixer l'oferta formativa de la ciutat i la comarca. Coincidint amb l’acte inaugural també s’ha celebrat la Segona Jornada de la Promoció de la Formació Professional. La unió d’aquests dos esdeveniments ha permès reunir tots els agents implicats en el procés d’orientació dels futurs estudiants.

La presència empresarial és un tret distintiu d’aquesta edició, que ofereix més suport i acompanyament professional i també informa de les diferents opcions laborals que té actualment la comarca. Segons el regidor d’educació, Miquel Àngel Vadell, a Mataró hi ha cada vegada més joves que es volen dedicar al món sociosanitari i es manté l’interès per la informàtica i la mecànica. Afegeix, a més, que les dades d’inserció són positives.

Fabián Mohedano, President del Consell Català de Formació Professional, ha assegurat que el futur de la orientació passa per les vivències, perquè els interessats puguin experimentar amb allò que volen i deixar enrere els fulletons informatius. A més, considera que la obligació dels poders públics és buscar noves fórmules que ajudin als estudiants a trobar la seva vocació. Per la seva part, Jordi Plana, Gerent de Serveis d’Educació de la Diputació de Barcelona, ha volgut remarcar que el futur dels joves depèn del seu interès però sobretot de la orientació que rebran abans de prendre una decisió.

 

Informa: L.Barroso / M.Castilla