Més mosquits tigre i durant més mesos

Unes temperatures més altes de l’habitual per l’època de l’any i les últimes pluges estan allargant la temporada del mosquit tigre a casa nostra. La previsió és que la seva presència sigui abundant fins al mes de novembre, de fet, s’espera molt més elevada a la que hem tingut durant els mesos més calorosos de l’estiu. Tot i que la forta calor durant els mesos centrals de l’estiu ha afectat les seves zones de cria i n’ha limitat la seva aparició, afirma Eva Torres, tècnica de Salut Pública de l’Ajuntament de Mataró, que el canvi que s’està produint en les temperatures està provocant que aquest mosquit s’estableixi de forma més permanent en el territori. D’acord amb aquest canvi, les accions de prevenció contra aquest mosquit que es fan des de Salut Pública també s'han ampliat, i si abans eren fins el setembre, ara són fins novembre.

Tot i les accions de prevenció que es fan des de l’ajuntament, es calcula que el 90% dels espais de cria d’aquest mosquit es troben en propietats privades. En aquest sentit, i com que aquest mosquit necessita aigua estancada per reproduir-se es demana especial atenció a no deixar al balcó o jardí recipients on s’hi pugui acumular l’aigua. De ser així en una setmana apareixerien els primers mosquits tigre.

La pujada de les temperatures durant èpoques tradicionalment fredes no només causa canvis en la presència del mosquit tigre, sinó que també fa que altres insectes invasors com la vespa asiàtica proliferin amb molta més facilitat a casa nostra.

 

Informa: A.Gual