Més mobilitat saludable i respectuosa amb el medi ambient

Mataró se suma a la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura, amb la voluntat de promoure noves formes de mobilitat més saludables i respectuoses amb el medi ambient. Des del passat dilluns dia 16 i fins diumenge 22 s’han programat diverses activitats per reflexionar al voltant d’un altre tipus de mobilitat tant urbana com interurbana i per donar a conèixer opcions de desplaçament alternatives al vehicle privat. Com explica el regidor de Mobilitat Juan Carlos Jerez, aquesta setmana de Mobilitat Sostenible i les activitats que se’n deriven responen a una voluntat de ser més sostenibles com a societat, però també a un canvi de paradigma, davant una societat canviant que comença a desplaçar-se d’una forma diferent a partir de conceptes com la mobilitat compartida o els vehicles de mobilitat personal.

En aquest marc agafen especial rellevància els patinets elèctrics, una realitat creixent, que planteja nous reptes de mobilitat a les ciutats. La falta de regulació d’aquests vehicles i alguns accidents en els que s’han vist implicats han fet que la Direcció General de Trànsit estigui treballant en una normativa reguladora d’àmbit estatal. En aquest sentit, afirma Jerez, que són els mateixos municipis els que han posat el problema a l’agenda.

A Catalunya s’han adherit a la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura prop de 300 municipis, amb un total de 700 activitats programades. A Mataró destacar,  a banda de xerrades i taules rodones la presentació del projecte de l’Anella Ciclista, que es farà demà al vespre a Can Palauet. Un projecte que té per objectiu doblar el nombre de carrils bici que hi ha a la ciutat.

Informa: A.Gual