Més mediadors per evitar actes incivics a Rocafonda

Aquest estiu l'Ajuntament de Mataró reforça el projecte anual d'intervenció de l'espai públic del barri de Rocafonda. La novetat és que enguany s’han afegit més agents cívics al matí i s’han incorporat mediadors a la nit.

Els problemes que han detectat des de l'Associació de Veïns de Rocafonda són actes incívics a la plaça Joan XXIII, i la falta d'activitats extraescolars dels nens i nenes que fan de la plaça la seva zona d'oci i entreteniment. Precisament Maria Majó, presidenta de l'Associació de Veïns de Rocafonda, ens explica aquesta problemàtica.

Si detecten enfrontaments violents o provocacions, la feina dels mediadors és trucar a la Policia Local o els Mossos d’Esquadra, tot i que asseguren que moltes vegades són els veïns qui s’avancen i avisen els cossos policials.  En qualsevol cas, intercedir i prevenir situacions realment violentes és el principal objectiu d’aquests agents que s’han incorporat aquest any.

L’Ajuntament de Mataró finança aquest projecte que està previst que s’apliqui a altres barris de la ciutat, com el barri de Cerdanyola. Tot dependrà dels resultats de l'avaluació que s'efectuarà el proper setembre.