Més d'una trentena de tortugues han nascut entre aquesta nit i matinada a Sant Simó

Més d’una trentena de tortugues han nascut entre aquesta nit i matinada a la platja de Sant Simó. Cap a les 12 de la nit han sortit de l’ou el gruix de tortugues; de les 24 que han sortit aquest matí, 19 ja han fet camí fins al mar i 5 més se les han emportat al CRAM, el Centre de Recuperació d’Animals Marins, on també hi ha la primera tortuga, nascuda ahir. Aquest matí, en hora crepuscular, han fet eclosió 9 ous més. Després de gairebé 2 mesos d’incubació, ahir dilluns va fer la desclosa el primer ou i entre aquesta nit i matinada han sortit més d’una trentena d’exemplars més. 

El dia 15 de juny una tortuga babaua Caretta caretta va fer una posta de 170 ous a la platja de Sant Simó. Una quarantena es van traslladar al CRAM, de les quals n’han nascut 25 exemplars, i la resta han estat controlats 24 hores a la mateixa sorra de la platja per un equip de voluntaris que ha articulat l’Ajuntament de Mataró. Un desplegament important que ha estat acompanyat d’una gran expectació per part de més d’un centenar de mataronins en les estones amb més concurrència.

A hores d’ara encara queden més de 90 ous de tortuga babaua que haurien de fer la desclosa en les properes nits o matinades.