Més d'un milió d'euros de desperfectes causats pel temporal Glòria

El pas de la borrasca Glòria per Mataró va provocar danys de més d’1 milió d’euros. Uns desperfectes amb especial incidència a l’espai públic (540.822 mil euros), equipaments municipals (368.500 euros) i a infraestructures de mobilitat i gestió del trànsit (105.686 euros). Així ho va explicar ahir l’alcalde, David Bote,  que va reiterar que s’ha demanat a l’Estat espanyol de declarar la ciutat zona afectada greument per una emergència de Protecció Civil. També es vol accedir als ajuts per a municipis afectats tant de la Generalitat com de la Diputació de Barcelona. Entre els desperfectes, el consistori calcula que hi ha hagut desperfectes en 48 equipaments per filtracions, esvorancs o despreniments de façanes i cobertes; 23 carrers que necessiten reparació per esquerdes o esvorancs al paviment; i afectacions en 195 arbres (78 dels quals van ser arrencats pel vent o la pluja). També s’han registrat desperfectes en mobiliari urbà, sobretot al passeig marítim, i incidències en una setantena de quadres elèctrics d’enllumenat.

Aquesta primera estimació de danys contempla desperfectes municipals, però no els que han tingut lloc a l’Hospital de Mataró ni al Port. De fet, recordem que a les instal·lacions portuàries el càlcul inicial de danys oscil·lava entre els 150 mil i els 200 mil euros.  Segons explicava també l’alcalde, tot i que no hi ha encara una valoració oficial, l’activitat econòmica de la ciutat no es va veure especialment afectada. Sí que ho va estar, però, la zona agrícola de les Cinc Sénies i l’alguer de posidònia, tot i que encara no s’han quantificat els danys.  

D’altra banda, segons informa el consistori, encara queden dues persones ingressades a l’Hospital a causa de ferides provocades pel temporal Glòria.

 

Informa: S.Ruiz