Més d'un centenar de persones tallen la N-II com a resposta a la sentència del judici del procés

Mobilitzacions diverses aquest matí a Mataró just després de coneixe’s la sentència del Procés. La primera més immediata han estat cassolades que s’han produït de manera espontània en diversos punts de la ciutat.

Al Tecnocampus, un grup d’estudiants han fet una seguda a la plaça universitària, després d’enganxar cartells on es cridava a buidar les aules. D’aquesta manera, s’han sumat a la convocatòria del moviment Tsunami Democràtic, que ha cridat als estudiants de totes les universitats de Catalunya a manifestar-se aquest migdia a la Plaça Catalunya de Barcelona. Abans de marxar cap a la capital, els estudiants del Tecnocampus han tallat uns minuts el trànsit a la Laia l’Arquera i també s’han sumat a la concentració de davant l’estació de Renfe. Joan Masdéu i Yerai Waterson són alguns dels estudiants del Tecnocapus que s’han manifestat.

Precisament davant de l’estació de Renfe, des de quarts de 10 del matí s’ha produït un tall de trànsit a la Nacional 2. El tall l’han efectuat prop d’un centenar de persones, la majoria d’elles treballadors del Consell Comarcal i de Serveis Territorials. De fet, entre els manifestants hi havia el president del Consell Comarcal, Damià del Clot, o el director de Serveis Territorials, Pere Masó. Escoltem un dels treballadors del CCM, Àngel Tusset.

Al llarg del matí, també s’han afegit al tall estudiants de diversos centres educatius de Mataró, la majoria provinents de l’Escola Pia Santa Anna, però també hi ha hagut representació de l’Institut Damià Campeny i l’Institut Alexandre Satorras. Escoltem a alguns dels estudiants que s’han manifestat.

Al tall també s’hi han sumat representant de diversos partits polítics de la ciutat així com l’entitat de Juristes Pels Drets Humans Del Maresme.

Per aquesta tarda, el CDR de Mataró han convocat una manifestació a 2/4 de 7 del vespre també davant de l’estació de Renfe. També hi ha convocada a les 8 del vespre una concentració davant de l'Ajuntament.