Més d'un centenar de persones es fotografien pel dia de l'Orgull LGTBI

Aquest diumenge, Dia Internacional de l'Orgull LGTBI, la ciutat de Mataró ha donat visibilitat al col•lectiu instal•lant un photocall multicolor a la platja del Callao. Més de 400 persones s'han aproximat a l'estand i unes 120 han volgut mostrar el seu compromís amb la diversitat fent-se una foto i penjant-la a les xarxes socials sota els hashtags "Mataró orgullosa" i "Mataró amb orgull". Heidi Pérez presidenta de l'Associació Mataró LGTBI+ ha explicat que s'han volgut desplaçar allà on hi ha més gent un diumenge de juny: a la platja. L'objectiu, diu, és fer-se veure i lluitar per eliminar els discursos d'odi envers el col•lectiu.

Des del 2016 Mataró celebra el Dia Internacional pels drets del col•lectiu LGTBI amb la implicació de l'Ajuntament. Marisa Merchán, regidora d'Igualtat, Feminisme i LGTBI, ha remarcat la necessitat de solidaritzar-se amb totes aquestes persones, veïns i veïnes de Mataró.

Avui a les set de la tarda l'ajuntament acollirà l'acte institucional "Lesbianes: de la inexistència a la visibilitat "a càrrec de Heidi Pérez i s'emetrà per streaming des del web de Mataró Audiovisual.

Informa: J.Peñaranda