Més d'un centenar de mataronins s'han sumat a la marxa per la llibertat a Premià de Mar

Més d’un centenar de persones s’han concentrat aquesta matí a l’estació de Renfe, convocades pel CDR de Mataró, per agafar plegades el tren direcció a Premià i unir-se a la Marxa per la Llibertat, que sortia de la localitat a les 9 del matí. Ho han fet puntualment a les 8, per agafar el tren previst per les 8 i 12 minuts, moltes d’elles portant banderes independentistes i altres amb pancartes reivindicatives. Un tren que s’ha omplert a vessar, com molts dels que s’espera que circulin durant la jornada d’avui. La intenció de totes aquestes persones era sumar-se després a manifestació central de la jornada, convocada a les 5 de la tarda, a Jardinets de Gràcia i ho faran després de cobrir a peu el tram que uneix Premià de Mar amb la capital catalana.

Una vaga general que  els sindicats IAC i l’Intersindical CSC han convocat per reivindicar millores laborals com l’augment del salari mínim a 1.200 euros o la recuperació de condicions que es van perdre durant les retallades, però que té també un clar rerefons polític. Aquesta s’ha fet coincidir amb la setmana en que s’ha donat a conèixer la sentència del procés.

També des Mataró, a primera hora d’aquest matí han sortit diversos tractors ha sortit direcció Premià per unir-se a la marxa per la Llibertat.

 

Informa: A.Gual/ S.Ruiz