Més d'un centenar de mataronins acomiaden Anna Comas

Més d'un centenar de persones han acomiadat aquest matí l'exregidora Anna Comas al Tanatori de Mataró. La cerimònia s'ha dut a terme amb aforament reduït, però s'ha pogut seguir des de fora a través d'altaveus. El seu nebot i periodista mataroní, Cugat Comas, ha actuat com a mestre de cerimònies. L'exalcalde Manuel Mas, Roser Trilla, amb qui havien coincidit com a professores de Català a Òmnium Maresme, l'alcalde David Bote i el germà de l'Anna, Pep Comas, han volgut dedicar-li unes últimes paraules.

La mort es va produir divendres de forma sobtada. Anna Comas havia estat regidora de l'Ajuntament de Mataró durant diversos mandats. Va formar part de la candidatura del PSC a les eleccions municipals de 1983, amb una llista encapçalada per l'alcalde Manuel Mas. A partir d'aquí, Anna Comas va encadenar diversos mandats, sempre amb responsabilitats a l'equip de govern. Va ser regidora durant quatre legislatures, de 1983 a 1997, any en què va abandonar la política a mig mandat. Anna Comas va ocupar diverses carteres a l'Ajuntament de Mataró.

Comas era militant històrica del PSC i havia tingut diverses responsabilitats dins de l'executiva del partit a Mataró, entre elles, el càrrec de secretària de formació. També havia dirigit la col·lecció de llibres que el PSC dedica periòdicament a glossar la vida i obra de militants històrics del partit. Juan Carlos Jerez, president local del PSC assegura que la seva mort resulta una gran pèrdua pel socialisme mataroní.

Anna Comas Valls havia estat professora en diverses escoles de Mataró. En l'àmbit cultural, havia escrit articles destacant els seus treballs sobre Pompeu Fabra a la revista Fulls del Museu Arxiu de Santa Maria i la seva participació en l'Any Fabra. Els seus últims escrits formen part del col·leccionable "L'Abans de Mataró. Recull gràfic 1965-1992". L'enterrament ha acabat amb el poema "he mirat aquesta terra" de Salvador Espriu, interpretat per Raimon, el seu cantautor preferit.