Més d'un centenar de joves es manifesten a Mataró convocats pel Sindicat d'Estudiants

Un centenar d'estudiants han tallat a les 11.30 del matí la N-II a l'alçada de l'estació de Renfe. Una concentració convocada pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans i que s'ha convertit en marxa pels voltants de les 12 del migdia. La columna d'estudiants primer s'ha dirigit a la Laia l'Arquera, on han tallat els accessos de Mataró sud de la C-32. Ha estat en aquest punt, quan un reduït grup de joves, s'ha deixat veure amb banderes espanyoles. Poc després el grup s'ha dispersat.
Després han pujat per Via Sèrgia fins a arribar al Camí del Mig, tallant el trànsit al seu pas. Tot seguit s'han tornat a dirigir cap a la Nacional II, baixant pel carrer Riera d'Argentona. Durant la marxa, han realitzat càntics com "els carrers seran sempre nostres" o "llibertat presos polítics" i portaven una pancarta on es podia llegir "Estudiant tens dret a vaga, mobilitza't!". La marxa ha acabat allà mateix d'on havia sortit, davant l'estació de Renfe, amb els estudiants tallant una vegada més, el trànsit en aquest punt.
Com dèiem, aquesta manifestació estava convocada pel Sindicat d'Estudiants, que avui ha cridat a manifestar-se a tots els estudiants de Catalunya. A Barcelona s'ha produït una manifestació massiva que ha comença't a la Plaça Universitat.
Aquesta ha estat una de les mobilitzacions de la jornada. Una jornada en què per Mataró també passarà una de les Marxes per la Llibertat que organitzen l'ANC i Òmnium Cultural.

Informa: S.Ruiz/ A.Gual