×

Missatge d'error

Notice: Undefined index: und a include() (línia 84 de /var/www/vhosts/mataroaudiovisual.cat/httpsdocs/sites/all/themes/mataroaudiovisual07/templates/node/node.tpl.php).

Més desfibril•ladors al carrer i als vehicles policials

Tres vehicles policials tindran desfibril·ladors a finals del mes d’octubre. Uns desfibril·ladors que l’Ajuntament ja va adquirir i que ara col·locaran en tres dels cotxes patrulla de la Policia Local que ja estaven pensats per tenir-los al maleter. La instal·lació d’aquests equips de reanimació cardiopulmonar (RCP) no només estarà a l’abast de la policia sinó que es vol ressituar i augmentar la presència d’aquests aparells a la via pública tal i com ja existeix al Passeig Marítim. El regidor de Seguretat Pública, Juan Carlos Jerez, ha anunciat que prioritzaran a partir d’ara la incorporació dels equips als carrers de Mataró.

El 16 d’octubre se celebra el Dia Mundial de la Reanimació Cardiopulmonar. És al voltant d’aquesta data quan aquest any els agents policials de Mataró que encara no tinguin la formació en la pràctica del massatge de reanimació cardiopulmonar, podran obtenir-la. Segons Jerez, bona part del servei policial i altre tipus de personal de la casa, ja estan formats perquè, diu, fa dos anys que s’imparteix aquesta instrucció amb desfibril·ladors.

L’anunci ha arribat al Ple Municipal de setembre després que ERC-MES preguntés per aquests equips de reanimació pulmonar que, asseguren, poden salvar moltes vides.

Informa: M.Gómez / J.Masriera / C.Mora