Més de mil persones opten a 48 places d'auxiliar administratiu a l'Ajuntament

Aquestes són les primeres proves presencials multitudinàries que s'han fet a Mataró des d'abans de la pandèmia per cobrir places públiques

Més de mil persones opten a 48 places d'auxiliar administratiu a l'Ajuntament

Mesures d'higiene, distància de seguretat i ventilació en les primeres proves multitudinàries fetes per l'Ajuntament des de l'inici de la pandèmia. Aquest passat dissabte 1.010 persones van participar en les proves del procés selectiu d'accés lliure per cobrir 24 places d'auxiliar administratiu. En total es van adequar 54 aules de 3 equipaments municipals diferents –l'Institut Miquel Biada, l'Institut Puig i Cadafalch i l'Edifici Roques Albes- i es van mobilitzar fins a 66 persones, 14 d'elles en tasques de coordinació, per vetllar pel correcte desenvolupament de les proves i el compliment de les mesures sanitàries. Escoltem a Eva Higueras, membre de l'organització de les proves.

Feia molt temps que no es feien processos de regularització de les places vacants de treballadors públics. Fa d'anys es van començar a engegar aquest tipus de processos després de gairebé 10 anys sense que se'n convoqués cap. Així ho explica el regidor d'Administració i Bon Govern, Juan Carlos Jerez.

El proper dissabte 8 de maig tindrà lloc un altre procés selectiu presencial de caràcter massiu (453 persones convocades) per cobrir 24 places més d'auxiliar administratiu amb nomenament de funcionari de carrera. En aquest cas el procés també és lliure, però amb condicions especials per facilitar la consolidació de l'ocupació a persones que des de fa anys desenvolupen les seves tasques en places temporals a l'Ajuntament. Aquestes convocatòries formen part de l'oferta pública d'ocupació de l'Ajuntament, que preveu cobrir 141 places en total, de diferents tipologies i llocs de treball, i és una de les més nombroses dels darrers anys.

Informa: A.Gual