Més de cinc milions de viatges al Mataró Bus

Mataró Bus tancarà l’any amb més de cinc milions de viatgers. Així es plasma a la comparativa interanual – de novembre de 2016 a novembre 2017- que també detalla, que per primera vegada el servei de transport públic urbà de la ciutat guanya usuaris. La recuperació de viatgers ha representat un increment del 9.2% dels viatges de pagament habituals.  Durant els anys de la crisi econòmica Mataró Bus va experimentar una important caiguda d’usuaris que ara s’estan recuperant.

Les dades es van anunciar el passat 19 de desembre a la Comissió d’Espai Públic, on també es va anunciar que les previsions de creixement del bus urbà pels propers mesos passen per superar una xifra històrica: els 5.3milions de viatges per any. 

En els darrers anys, Mataró Bus ha implementat millores al servei per facilitar el transport als viatgers. S’ha instal·lat wi-fi als vehicles, s’han creat aplicacions de mòbil que permeten conèixer la circulació del bus a temps real: temps d’espera, informació de les línies o parades més properes.

D’altra banda, a la mateixa comissió també es va informar de la proposta de pròrroga, per un any, de l’actual contracte de la concessió del servei de Mataró Bus al Grup Avanza. Una pròrroga que arriba després del debat generat al voltant del futur sistema de gestió del bus urbà. El govern municipal es reunirà el proper gener  amb els partits de l’Ajuntament per debatre com ha de ser la gestió que ha de fer-ne la ciutat del seu bus urbà. 

El pressupost de Mataró Bus per al 2018 puja a 6.729.073,95 €, que inclou una aportació municipal de 3.423.388,65 €.