Més de 7.000 euros durant el febrer en la marató d'estalvi energètic a cinc escoles

Cinc escoles de Mataró estalvien 7.774 euros amb la “Marató d’estalvi energètic” que van realitzar durant el mes de febrer. Uns diners que aniran destinats a combatre la pobresa energètica a la ciutat. Durant el mes de febrer, les escoles Antoni Machado, l’Anxaneta, Les Aigües, Tomàs Viñas i Montserrat Solà han hagut de reduir els consums d’electricitat, climatització i aigua respecte els últims tres anys. Per reconèixer la tasca feta pels cinc centres, el regidor d’Educació i Sostenibilitat de Mataró, Miquel Àngel Vadell, va atorgar un diploma a cada un dels centres durant la presentació dels resultats obtinguts a la marató.

Apagar els llums quan no siguin necessaris, reduir les hores de climatització o reduir la capacitat d’aigua que descarreguen les cisternes dels inodors són algunes de les mesures que van aplicar els centres durant el mes de febrer. Tal ha sigut l’èxit de la iniciativa que fins i tot els alumnes han traslladat aquests consells a les seves cases. 

Després d’aquesta marató la intenció és que el projecte duri com a mínim un any. Però els representants de tots els centres asseguren que el que han après durant el mes de febrer ja no ho oblidaran.

Tags: