Més de 600 quilos de pólvora pel Castell de Focs de Les Santes

Puntual a les 11 de la nit arrencarà avui, 28 de juliol, el Castell de Focs. Ho faran un dia més tard del que és habitual, després que ahir la pluja obligués a modificar la data. Una decisió encertada, segons Miguel Ángel Tomás, director tècnic de Pirotècnica Tomás de Benicarló, l’empresa que s’encarrega del Castell de Focs de Mataró des de fa una dècada. Tot i que la pirotècnica està preparada perquè l’aigua no l’afecti, els sistemes elèctrics que utilitzen per disparar els focs s’hauria pogut veure afectat per la tempesta elèctrica. L’espectacle que es podrà veure avui a la Platja del Varador no ha variat del que hi havia previst per ahir. Un castell de focs variat, segons Tomás, amb més de 600 quilos de pólvora pirotècnia potent perquè es pugui veure a tot arreu i amb un ritme nou. 

Tot i les novetats en el ritme o en el calibre de la pirotècnica, Miguel Ángel Tomás explica que hi ha dos elements que són un clàssic ja i que no poden fallar mai: les palmeres daurades i el tradicional “Glòria a Les Santes”.

El Castell de Focs és l’acte més multitudinari de Les Santes i un dels més multitudinaris de l’any després de la Cavalcada de Reis. L’any passat hi van assistir prop de 30.000 persones.

 

Informa: S.Ruiz/ J.Masriera