Més de 5.000 persones caminaran aquest cap de setmana pel càncer de mama

Una de cada vuit dones patirà un càncer de mama al llarg de la seva vida. És una dada que es torna a posar sobre la taula avui 19 d’octubre, en el marc del Dia Mundial del Càncer de Mama. Un tipus de tumor que és el de major prevalença entre les dones i també el que té millor pronòstic de curació. Els mètodes de cribatge i la promoció de l’autoexploració de les dones ha permès que se’n pugui fer una detecció precoç de la malaltia i en estadis molt inicials. Així ho ha detallat  Montse Chiva, presidenta de Maresme Oncològic en declaracions al programa El Mirador, on també ha apuntat que el major nombre de casos detectats es deu precisament perquè es busca més. En aquest sentit, la supervivència és també molt més alta. Segons dades de la Generalitat de Catalunya, la supervivència de les dones cinc anys després del diagnòstic és del 86.5%.

Precisament en aquest marc, Maresme Oncològic celebra aquest diumenge una nova edició de la Caminada contra el Càncer de Mama. Una caminada urbana que diumenge faran més de 5.000 persones (a hores d’ara hi ha 5.200 inscrits) i que podran fer en dos recorreguts diferenciats. La sortida serà des del Nou Parc Central i l’arribada al Passeig Marítim. Això sí, amb algunes modificacions puntuals de recorregut per les obres que des de fa setmanes afecten als barris de Peramàs i Cerdanyola.

La inscripció té un cost de 8€ i encara es poden realitzar als punts que han habilitat a l’escola Cor de Maria, al Casal de Barri de Les Esmandies i a la Plaça de Isla Cristina. Dissabte a la tarda, Maresme Oncològic instal·larà una parada a la plaça de Santa Anna. Els diners recaptats es destinaran a tallers i teràpies de suports a les dones afectades pel Càncer de Mama.

Informa: C.Salad