Més de 50 mil persones passen per la Fira de l'Arbre i el Medi Ambient

Entre 50 i 60 mil persones han passat al llarg del cap de setmana per la Fira de l’Arbre i el Medi Ambient. Aquest és el càlcul que fan els nous organitzadors de la Fira, l’Associació Sempervirens, que es mostren satisfets amb la seva primera edició al capdavant de l’esdeveniment després d’agafar el relleu de l’Associació d’Amics de les plantes, animals i jardins. Una edició que ha volgut tenir un caire més educatiu i amb més consciencia social i mediambiental. És per això que han suprimit les parades amb animals engabiats o les que venien productes de plàstic i han introduït xerrades i debats sobre temes mediambientals. Per Sempervirens aquesta edició ha servit com a prova pilot per testejar canvis importants a fer per l’edició de l’any que ve. L’objectiu final, segons el director de la Fira, Xevi Montero, és que Mataró pugui liderar un esdeveniment important del Maresme en l’àmbit medi ambiental. 

Amb la voluntat de liderar també un canvi de mentalitat respecte al medi ambient, un dels protagonistes de la 42ª edició de la Fira de l’Arbre i el Medi Ambient ha estat el moviment Fridays For Future Mataró. El col·lectiu va muntar una performance on contraposaven la brossa que llença la gent a bosc, amb les plantes autòctones de la comarca. L’objectiu era visualitzar que més enllà dels polítics, qui té molt poder per incidir en el canvi climàtic abans que sigui tard és la gent en el seu dia a dia. És per això que demanen que tothom comenci a aplicar les tres R de l’ecologia: reduir el consum, reutilitzar i reciclar.

En el marc de la 42ª edició de la Fira de l’Arbre i el Medi Ambient es va atorgar el premi Joan Ixart al CEO de la Fundació El Maresme per les bones pràctiques que porta a terme en matèria de gestió ambiental. Més enllà de la inclusió social, el director de la Fundació El Maresme, Albert Vila, assegura que amb projectes com el lloguer de plats i gots reutilitzables o la recollida de residus, entre d’altres, volen contribuir en millorar el medi ambient.

La Fira ha comptat amb prop de 160 expositors d’arreu de Catalunya i altres parts de l’Estat vinculats amb la natura, el medi ambient, les flors i les plantes.

 

Informa: S.Ruiz/ M.Torres/ E.Andrés