Més de 3 milions d'euros al Maresme per a beques menjador

El Maresme compta amb més de 3 milions d’euros per a beques menjador. En concret són 3.025.771 euros que seran gestionats des del Consell Comarcal del Maresme, ens que s’encarrega de gestionar aquest servei. Per ara s’han concedit 5.680 ajuts sobre les 8.515 sol·licituds rebudes, unes peticions que han augmentat en un 11% respecte el curs passat.  De les 5.680 beques, 5600 són pel 50% del valor del servei, mentre que 80 cobreixen el 100%.  De les més de 8.000 presentades, inicialment han estat denegades 1.940 beques, 350 de les quals presenten incidències que una vegada subsanades podran ser aprovades, mentre que queden 885 expedients estan en procés d'estudi.

Conscient de la necessitat de moltes famílies de conèixer si la seva sol·licitud ha estat acceptada, el Consell Comarcal ha prioritzat aquest curs l'atorgament dels ajuts, tot i que encara queden alguns expedients per resoldre. Les llistes amb els alumnes becats arribaran durant els propers dies als diferents ajuntaments i centres educatius de la comarca. En el cas de Mataró, el diners però, els haurà de tornar a avançar l’Ajuntament, que ja compta amb una partida pressupostaria per fer front a aquesta situació.

Aquests diners seran recuperats durant el curs, quan el Departament d’Ensenyament els faci arribar al consell Comarcal i aquest els entregui als diferents municipis de la comarca, entre ells Mataró.

 

Informa: A.Gual