Més de 2.700 alumnes matriculats en Formació Professional de Mataró

Consell de la Formació Professional de Mataró

Cinquanta alumnes més se sumen a l’oferta formativa de grau superior o grau mig a la ciutat. Així ho ha anunciat aquest dimecres el regidor d’Educació de l’Ajuntament, Miquel Àngel Vadell, que ha aprofitat el Consell de la Formació Professional per posar sobre la taula les xifres de matriculació per aquest curs en la FP de la ciutat i també les principals novetats que es presenten.

Pel que fa a l’increment de matriculacions, que situen el total d’alumnes matriculats fins als 2.719 al municipi, es reparteixen entre els 44 graus formatius que ofereixen els centres. Tots aquests es distribueixen en les 24 famílies professionals diferents que s’oferten com la sanitat, la química, els serveis socioculturals, els de la comunitat o el transport i manteniment de vehicles i administració, entre d’altres. L’Institut Alexandre Satorras, l’Institut Thos i Codina, l’Escola Freta i l’Escola Pia Santa Anna ofereixen aquest tipus de cicles formatius al costat de l’Institut Puig i Cadafalch i l’Institut Municipal Miquel Biada que, a més a més d’oferir-los, també donen la possibilitat de cursar l’FP Dual.

Aquest octubre se celebra exactament un any de la creació de la Secretaria Tècnica de la FP de l’Ajuntament de Mataró que s’encarrega d’impulsar i recolzar el Consell de la FP i qualsevol de les accions que serveixin per millorar la formació professional a la ciutat.

Entre les novetats que es presenten aquest curs escolar s’espera que un grup d’una quinzena d’alumnes puguin fer pràctiques a diferents ciutats europees, es continuï treballant per acostar els centres educatius a les empreses locals, celebrar la segona Jornada de promoció de la Formació Professional a Mataró i seguir apostant per l’orientació acadèmica per assegurar l’èxit educatiu. Tot plegat amb el propòsit de seguir apostant per la formació dels joves de la ciutat.

Aquest mateix dimecres ha tingut lloc el Consell de la Formació Professional de Mataró amb la presència de tècnics, administracions, empreses, centres o entitats, entre d’altres, amb l’objectiu  de coordinar i treballar l’oferta de formació de la ciutat.

 

Informa: M.Gómez / J.Peñaranda