Més d’un centenar de persones commemoren el 3r aniversari de l’1 d’octubre a Mataró

3 anys més tard, la ciutadania que el dia 1 d’octubre va sortir als carrers per participar en el referèndum d’independència promogut pel govern de la Generalitat de Catalunya, va tornar a omplir la Plaça de Santa Anna. Convocades per Òmnium Cultural, l'Assemblea Nacional Catalana, la plataforma Afectats per l'1-O i Juristes pels Drets Humans del Maresme, més d’un centenar de persones es van aplegar per commemorar la jornada que es va viure el 2017.

L’acte va començar a 7 de la tarda i en ell, els organitzadors van pronunciar diversos discursos encaminats a reivindicar el resultat d’aquell referèndum. A més, també es va fer una menció especial a la repressió que es va viure aquell dia i que, tres anys després, encara continua amb exemples com ara la recent inhabilitació del president Quim Torra. Dolors Fernández, en representació de l’Assemblea, també va fer una crida a tots els independentistes a tornar a mobilitzar-se i a teixir de nou aquells vincles que van fer possible l’1 d’octubre.

Aquest any la commemoració va requerir un complement més dels habituals. A banda dels ja tradicionals llaços grocs, estelades o samarretes reivindicatives, la mascareta va convertir-se en un imprescindible. A més, en mig de la Plaça de Santa Anna hi van col·locar una gàbia on hi havia imatges de tots els polítics presos i exiliats, una urna de l’1 d’octubre i un cartell on s’hi podia llegir ‘1-O: Ni oblit ni rendició. Persistim’.

Informa: L.Sanmiquel / J.Monfort