Més control per reduir el consum d’alcohol entre els joves

alcohol

Els establiments, supermercats i autoservei d’alimentació, les botigues d’alimentació tradicionals o els bars, entre d’altres, hauran d’informar sobre la conscienciació i coneixement de les lleis respecte el consum d’alcohol. Així ho ha aprovat l’Ajuntament de Mataró al Ple Municipal que, a més, obligarà a tots els establiments a tenir visible l’horari comercial i la prohibició de venda d’alcohol a menors. Una iniciativa que va impulsar VOLEMataró i que se centra amb els joves i especialment en els espais d’oci, els instituts i les escoles. Des de la formació lila consideren que la precarietat laboral pot produir un augment de sofriment psicològic, l’empitjorament de la salut i la qualitat de vida dels joves. També diuen que hi ha un percentatge molt alt d’incompliment de la normativa actual.

A Mataró fa més de 30 anys que es treballa amb temes de drogodependències i consum d’alcohol. Així ho va recordar el govern socialista, que va defensar la feina feta fins al moment i va llistar totes les entitats, serveis i organismes que es reuneixen periòdicament per estudiar la situació d’aquests consums. També van remarcar les actuacions que s’efectuen i que cal que siguin, diuen, estables i interdisciplinars. La regidora de Salut i Consum, Elizabeth Ruiz, va insistir amb què la Policia Local fa la seva feina donant compliment a la normativa vigent. El PSC va ser l’única formació que es va abstenir a la proposta de resolució.

El text de la proposta fa referència a un estudi realitzat per l’Agència de Salut Pública de Catalunya que assegura que l’alcohol és una de les primeres causes de sobrepès  i que es relaciona amb més de 60 malalties. Tot i això, segons la mateixa font, és encara la droga més consumida, més acceptada i més normalitzada dins de la societat.

Informa: M.Gómez