L'SPAM reconeix una allau de peticions d'adopció d'animals a l'inici del confinament

La Societat Protectora d’Animals de Mataró reconeix una allau de peticions d’adopció d’animals a l’inici del confinament, tot i que en la majoria de casos es tractava de sol·licituds d’acolliment temporal. Segons la presidenta de l’entitat, Sílvia Serra, en el primer cap de setmana van rebre una vuitantena de demandes, una xifra que, assegura, no és gens habitual. Tot i que des de l’SPAM no en tenen la certesa, aquestes peticions podrien tenir a veure amb el fet que un dels pocs moviments permesos en aquest estat d’alarma pel coronavirus és la sortida per passejar les mascotes. De tota manera, els acolliments i adopcions no s’han pogut fer realitat perquè l’SPAM ha hagut d’adaptar la seva activitat a l’estat d’alarma i, per tant, qualsevol procediment que requereixi cap mena de contacte ha quedat suspès.

Segons les dades de l’SPAM, el nombre d’abandonaments és força similar al d’abans del confinament. De tota manera, asseguren que estan rebent peticions dels Ajuntaments de fer-se càrrec d’animals que els seus cuidadors no poden assumir. Es tracta sobretot de gent gran o de persones que tenen cura d’animals que es troben en espais allunyats del seu domicili.

El refugi d’animals de Cal Pilé ha hagut de tancar les seves portes, tant als voluntaris com a possibles adoptants o acollidors, però continua treballant per tenir cura dels animals a porta tancada amb un protocol específic per mantenir la seguretat dels seus treballadors.

Informa: C.Sánchez