"L'ordenança de terrasses és el millor que s'ha fet pel comerç de Mataró en els últims 15 anys"

foto: mataro.cat

“La nova ordenança de terrasses és l’aposta més forta que ha fet l’Ajuntament pel comerç del centre”. Així de contundent s’ha mostat el president del Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme, Enric Bartrés, que asegura que, si és compleix, la realitat afavorirà tant a comerços i restauradors com a veïns. Des del Gremi d’Hostaleria destaquen l’interès per trobar solucions per totes les parts. Tenint en compte que l’objectiu final és que Mataró tingui un centre viu de comerços i restauració.

El trànsit de vianants era la màxima preocupació per part del sector de la restauració. Per això, l’ordenança exigeix una amplada de 2 metres entre façana i terrassa, si la vorera és superior a 3 metres i 20 centímetres. En canvi, com que la majoria de voreres de la ciutat i el centre són petites, també s’ha determinat el pas d’un metre i mig. Bartrés considera que la nova ordenança és una bona notícia i ara, fins i tot, especifica com ha de ser el mobiliari urbà que formi part de les terrasses i no cal que es retiri durant la nit, una qüestió que estalvia sorolls

Qui també s’ha mostrat favorable a aquesta nova normativa de terrasses ha estat l’Associació de Veïns del Centre. Reconeixen que durant anys han centralitzat les queixes que l’activitat a les terrasses ha provocat als veïns i vianants però asseguren que si es compleix la nova ordenança es podrà aconseguir una bona convivència entre restauradors, veïns i vianants.

Per cert que l’Ajuntament ha incorporat un total de 9 al•legacions, de les 12 presentades pel Gremi d’Hostaleria, a l’Ordenança de Terrasses aprovada al ple de febrer. Un fet que el gremi considera una manera de valorar el pes de les terrasses en l’economia del sector per part de l’administració.

 

Informa: C.Sànchez/ O.Debat