L'ONG 'Mataró to Nepal' torna a Runchet per oferir suport pedagògic

L’ONG ‘Mataró to Nepal’ ha començat l’any amb un nou projecte d’assessorament pedagògic a l’escola de Runchet i posant en marxa l’aula d’informàtica. L’entitat va començar a treballar en aquesta zona nepalesa l’any 2013, va col·laborar en la seva reconstrucció després del fort terratrèmol del 2015 i aquest 2020 hi ha tornat amb aquest projecte destinat als infants i accions concretes per millorar el dia a dia del col·lectiu femení. L’Aula de Teatre, que col·labora des de fa uns anys amb la iniciativa solidària, va detectar que l’actuació més necessària era la implementació de mètodes pedagògica. És per això que a principis del mes de gener, una expedició mataronina es va desplaçar fins a Runchet, una zona allunyada de Katmandú, on només s’hi arriba caminant, per posar en funcionament els ordinadors de l’aula d’informàtica i amb tres professors que hi faran una estada de 5 mesos.

L’Aula de Teatre va entrar a formar part del projecte de l’ONG ‘Mataró to Nepal’ perquè ja han treballat des del seu vessant de cooperació internacional a Mostar, els camps de refugiats saharauís o a Nicaragua. La seva tasca consisteix en aplicar recursos artístico pedagògics a través de projectes artístics. Precisament, Cristina Navarro ha explicat que els tres professors, de diferents especialitats, que continuen treballant a la zona han explicat que la seva experiència està sent molt positiva i que estan fent molta feina.

L’ONG explicarà la seva experiència en aquesta darrera expedició a principi d’any en una xerrada el proper dilluns 13 de març al bar la Peixateria. D’altra banda, ‘Mataró to Nepal’ té en marxa un projecte de recaptació d’ajudes a través del micromecenatge a través de la plataforma migranodearena.org que pretén aconseguir 12.000 euros.

Informa: C.Sánchez/B.Doñate/O.Debat