L'onada de calor eleva el risc d'incendi i cal "preservar els boscos"

L’onada de calor viscuda aquests últims dies ha reactivat l’alarma per possible risc d’incendi al bosc. Des de la Federació de l'Agència de Defensa Forestal del Maresme asseguren que aquest estiu, els focs s'han agafat a temps i no hi ha hagut grans hectàrees de bosc afectades, gràcies, sobretot, a les pluges de la primavera. Però l’onada de calor viscuda d’aquests darrers dies fa que el risc sigui elevat a hores d’ara. 

La situació dels boscos del Maresme sempre serà delicada perquè estan exposats a altes temperatures a causa del clima mediterrani en el qual es troben. Tot i així, Bassa afirma que hi ha una mala gestió forestal durant els últims anys que ha permès que l'insecte tomicus podreixi els pins i conseqüentment hi hagi un increment de risc d'incendis que, “per sort” ha remès per les pluges. Precisament, Bassa ens explica quina seria la solució.

El comportament de la població civil i inclús dels professionals també pot generar incendis fent activitats que poden provocar petites guspires. Per aquest motiu, és essencial que les persones estiguin sensibilitzades amb la preservació dels boscos i amb la dels nuclis urbans susceptibles de patir incendis.També cal recordar que des del Departament d'Agricultura i les brigades de Medi Ambient dels Agents Rurals sancionen a qui fa activitats forestals sense autorització.

Informa: A. Andrés.