L'onada de calor arriba a Mataró amb màximes que poden fregar els 35 graus

L’onada de calor arriba al seu punt àlgid. A Mataró, entre demà i dissabte, s’esperen els pics de calor més elevats amb temperatures que poden superar els 35 graus. Per aquest motiu, des d’avui i fins diumenge l’ajuntament ha activat el Protocol d’Actuació Municipal pels efectes de la calor sobre la salut. S’aconsella hidratar-se sovint, no fer esforç físic en les hores de més sol i parar especial atenció a la gent gran i els infants. Tot i aquesta onada de calor és fins diumenge, explica Quim Serra, meteoròleg del Consell Comarcal del Maresme, que de cara a dilluns o dimarts es podrien arribar a superar les temperatures d’aquests dies, ja que la inèrcia de calor cada vegada és més alta i la temperatura de l’aigua més càlida.

A escala de tot Catalunya, ja dimarts es va activar l’alerta del Pla de Protecció Civil per onada de calor generalitzada, amb temperatures registrades per sobre dels 40 graus a les zones de ponent i l’interior. Aquesta onada coincideix també amb l’augment del risc d’incendis a causa de les altes temperatures, la baixa humitat i el vent. A la comarca del Maresme ara mateix el risc és moderat, tot i que si se segueix amb la tendència actual, no es tardarà a tenir un risc alt d'incendi

En aquest sentit des de Protecció Civil es demana evitar situacions de risc que puguin generar un incendi forestal. Un cas s’està vivint a la Ribera d’Ebre amb un incendi que a hores d’ara ha cremat gairebé 5.000 hectàrees i que es considera un dels pitjors dels últims 20 anys a Catalunya.  

Informa: A.Gual