L'odissea de tornar de les Filipines

Que una crisis com la del Covid-19 t’agafi fora de casa és, de per si, un problema. Que ho faci en plena lluna de mel, pot acabar trencant el que en principi havia de ser una estada de tranquil·litat.

Això és el que li ha passat a l’Aleix Tarrés, capital de la Union Deportiva Cirera, i la seva parella Estela de Martín.

Ells ja estan a Mataró, però no sense deixar enrere una autèntica odissea per sortir de Filipines. De fet a Filipines encara queden molts turistes espanyols, sense resposta per part de les autoritats pertinents.

En el cas de l’Aleix i l’Estela, ells dos van aconseguir marxar de l’aeroport de Cebú, on es troben la majoria de turistes espanyols, per anar a l’aeroport de Puerto Princesa en un vol d’una companyia asiàtica amb només 6 persones. A Puerto Princesa  van haver d’esperar durant més de 3 hores en una habituació de mides reduïdes, fins que els van fer fora de l’illa, per volar cap a Clark. I allà, després de dormir unes hores a un hostal, a les 7 del matí del dimarts es quedaven a les portes de l’aeroport sense poder-hi entrar. La policia i el servei militar li van barrar el pas.

La parella mataronina, explica que s’han sentit abandonats pel consolat espanyol, amb el que es van posar en contacte i a hores d’ara encara no han tingut resposta

I és que a les Filipines encara queden diversos turistes espanyols. Entre ells també mataronins. És el cas de la Cristina Gómez i en Pedro Moreno que segueixen intentant sortir del país. Ells dos, com molts altres turistes espanyols han estat desplaçant-se cada dia a l’aeroport de Cebú per provar de tenir la sort que van tenir l’Aleix i l’Estela.Durant aquests dies han comprat fins a 3 bitllets, que van acabar sense vol. Escoltem a la Cristina Gómez.

Ara mateix també hi hauria un noi i una altra parella amb un fill de la capitaL del Maresme. A tots ells i a les seves famílies que ho han patit des de la distància els sorprèn que ahir a la compareixença de la ministra d’exteriors del govern espanyol, Arancha González, expliqués que el consolat estava per vetllar pels interessos dels espanyols residents a l’estranger, així com dels propis turistes.

Una de les queixes dels turistes és que els avions que surten de Filipines tenen moltes places lliure,s i aquestes no s’ofereixen.