Llum verd al pla de desescalada del Govern

La restauració, la cultura i els gimnasos podran obrir a partir de dilluns amb limitacions

imatge de cadires i taules de bar apilades
Llum verd al pla de desescalada del Govern

El PROCICAT ha donat llum verd al pla de desescalada del govern de la Generalitat. Serà un pla que s'anirà aplicant de manera progressiva al llarg de diferents trams que es revisaran cada 15 dies en funció de les dades epidemiològiques.

El tret de sortida serà el proper dilluns, dia 23. Aquell dia podran reobrir la cultura, la restauració i les activitats esportives, tot i que amb diferents limitacions.

Per exemple, els bars i restaurants estaran oberts al 30% de la seva capacitat, fins a dos quarts de deu de la nit i amb taules de com a molt quatre persones. Pel que fa a l'esport es permeten les activitats esportives a l'aire lliure amb un màxim del 50% d'aforament i control d'accés. Els gimnasos podran reobrir amb un 30% d'aforament i sense vestidors. Dins el sector cultural, els teatres, cinemes, auditoris i sales de concert podran tornar a aixecar la persiana amb un aforament del 50% amb un màxim de 500 persones. Pel que fa al comerç, continua la limitació del 30% d'aforament als establiments de menys de 800 m2. Els més grans de 800 m2 podran reobrir amb tota la superfície i un aforament del 30%. Pel que fa a l'Educació es permetrà la reobertura de l'ensenyament no reglat (com les acadèmies d'idiomes) amb un màxim de sis alumnes. Per la seva banda, els actes religiosos i les cerimònies civils es podran celebrar amb un 30% de l'aforament.

Tot i la presentació d'aquest pla, el vicepresident de la Generalitat amb funcions de president, Pere Aragonès, ha volgut apel·lar a la prudència i a la responsabilitat.

Després del primer tram de 15 dies a comptar a partir de dilluns, es preveu que el confinament municipal passi a ser comarcal. També es preveu que reobrin centres comercials amb un 30% d'aforament, i un augment dels aforaments permesos a la cultura, restauració i comerços.

Més endavant, i sempre i quan les dades sanitàries siguin favorables, la tercera fase del pla començarà el 21 de desembre i ampliarà les activitats socials a un màxim de 10 persones. També s'aixecarien les restriccions de mobilitat de cap de setmana, i el confinament perimetral de Catalunya. En el quart i darrer tram, ja de cara el gener del 2021, es preveu recuperar progressivament la presencialitat a Batxillerat, les extraescolars i les competicions esportives. En aquesta última fase encara estaria vigent el toc de queda a les 10 de la nit.

 

Informa: Ll. Arcal