Llibertat provisional pel presumpte abusador d’Arenys i del CN Mataró

El Jutjat d’Arenys de Mar ha concedit a l’investigat la llibertat provisional sota fiança i també li ha prohibit apropar-se o comunicar-se amb les víctimes.

Fotografia: tvmataró

Al presumpte abusador de l’escola La Presentació d’Arenys de Mar i del CN Mataró se li ha concedit la llibertat provisional després d’haver estat com a pres preventiu una mica més de 5 mesos a l’espera de judici a Brians 1. Tal com ha pogut confirmar tvmataró, el Jutjat d’Instrucció núm. 7 d’Arenys de Mar ha acordat posar en llibertat provisional sota fiança a l’investigat que respon a les inicials Gerard F. i que és mataroní. A més, també li ha prohibit apropar-se o comunicar-se amb cap de les víctimes.

Recurs presentat per la Fiscalia pendent de resoldre

Davant d’aquesta resolució judicial, la Fiscalia de l’Àrea de Mataró-Arenys de Mar ha interposat un recurs d’apel·lació per tal de revocar la llibertat provisional de Gerard F. A hores d’ara, aquest recurs està pendent de ser resolt per l’Audiència Provincial de Barcelona.

Arenys de Mar i Mataró: els dos escenaris dels presumptes fets

Les acusacions cap a Gerard F. es remunten al passat mes de febrer. Va ser llavors quan la direcció de l’escola La Presentació d’Arenys de Mar va acomiadar aquesta persona la qual impartia classes d’educació física i era tutor de primer d’ESO del centre. Segons fonts consultades per tvmataró en aquell moment, la mesura es va prendre després que una família posés en coneixement de la direcció que el docent havia tingut una actitud ‘massa propera i afectuosa’ amb la seva filla. Una altra família, també hauria explicat que el professor havia enviat missatges ‘pujats de to’ a diverses alumnes a través d’Instagram. Unes queixes que van derivar, inicialment, en 3 denúncies que van propiciar que Mossos d’Esquadra iniciessin una investigació. El 4 de març, Gerard F. va ingressar a presó acusat d’haver comès presumptament assetjament i abús sexual a menors de 16 anys. Mentre es trobava en presó preventiva, tvmataró va poder explicar que a l’investigat també se’l podria acusar d’haver comès presumptament dos delictes sexuals al Centre Natació Mataró ara fa 15 anys quan era monitor de natació de l’entitat.