Lleugera davallada de l’atur durant el mes de juliol

La taxa d’atur torna a baixar a Mataró durant el mes de juliol. El setè mes de l’any deixa a la ciutat poc més de 9.800 aturats. Això vol dir que 119 persones han trobat feina en l’últim més i que, per tant, la tendència a l’alça en la xifra d’aturats s’ha aturat, com a mínim els dos primers mesos de l’estiu. D’altra banda, cal destacar que, tot i el descens de les xifres, la ciutat encara és lluny dels registres que hi havia abans de la crisis del coronavirus i dels números d’ara fa un any. De fet, la taxa d’atur de Mataró es manté en el 16%.

Pel que fa a la comarca, el Maresme també ha vist reduir el total d’aturats. 741 persones han trobat feina durant el darrer mes, tot i que l’atur registrat és del 14,44%, el que es tradueix amb gairebé 28mil 900 persones desocupades.  

Pel que fa a Catalunya, l’atur registrat també cau en un 3,23% i més de 15.500 persones han trobat feina. Una dada que contrasta amb el total de desocupats, que augmenta en un 30,8% si el comparem amb dades de fa un any.

Informa: M.Rodríguez