Lleuger descens del turisme a Mataró

A falta de conèixer les dades definitives, Mataró hauria seguit la tendència de la comarca del Maresme, on aquesta vegada l'ocupació màxima no ha pogut passar del 90%, i hauria patit també una lleugera davallada del turisme aquest estiu. L'any passat la ciutat de Mataró va arribar a la xifra dels 100.000 visitants durant la temporada alta, aquest any, encara no es coneixem el número exacte, però tot sembla indicar que aquest serà lleugerament inferior.

Pel que fa al perfil del visitant, Núria Moreno parla de dos tipus de turisme, el familiar i el de grup. Tots dos perfils arriben a Mataró cridats en primer lloc pel front marítim i en segon pel patrimoni cultural. Des del consistori s'està fent un exhaustiu treball en la promoció de ciutat tant a nivell català i estatal, participant en fires de Barcelona, Madrid i Bilbao, com a nivell internacional.

El CCM crea tècnics de turisme itinerants 

De fet, el turisme és una de les grans apostes a nivell de ciutat i també de comarca. En aquest sentit, i tal i com explicava aquest passat dimecres al vespre Joaquim Arnó al programa d'aquesta casa La conversa,  el Consorci de Turisme, el consell comarcal i els ajuntaments han posat en marxa un projecte per tal de dotar de tècnics de turisme a tos aquells petits municipis que no poden assumir la contractació.

En aquest sentit, el Consell comarcal contractarà una sèrie de tècnics que distribuiran la seva jornada donant suport en l'assessorament i informació turística de cada localitat.

Arnó detalla que aquesta acció també ajudarà al fet de treballar campanyes turístiques més unificades entre tota la comarca

 

Informa: A.Gual/ O.Debat