Lleuger descens de l’atur a Mataró al mes de novembre

Baixa lleugerament l'atur a Mataró després de tres mesos de pujades. El mes de novembre ha tancat amb 89 persones menys a les llistes de desocupats. D'aquesta manera, a la ciutat a finals del mes de novembre hi havia 8.570 persones sense feina i una taxa d'atur del 13'74%. Una xifra inferior a la d'ara fa un any, quan hi havia 1.009 persones desocupades. Tot i aquest descens interanual, la taxa d'atur de Mataró encara és tres punts superior a la taxa de desocupació de Catalunya.

En canvi, al Maresme puja l'atur per quart mes consecutiu. En aquesta ocasió ho fa en 580 persones. Un augment, però, inferior al del mes passat quan la llista de desocupats va créixer en més d'un miler de persones. D'aquesta manera, el mes de novembre al Maresme tanca amb 25.246 desocupats i una taxa d'atur del 12'08%. Respecte a ara fa un any, 338 maresmencs menys a les llistes de l'atur.

En l'àmbit català, l'atur també ha pujat aquest últim mes. Ho ha fet en 2.915 persones, situant la xifra de desocupació en 390.182 aturats. Igual que en el cas de Mataró i del Maresme, respecte a ara fa un any l'atur s'ha reduït a Catalunya. En comparació amb el mes de novembre del 2018 hi ha 4.223 persones menys a les llistes de desocupats.

Informa: S.Ruiz