L'IE Mar Mediterrània pateix el tercer robatori en mig any

L'Institut Escola Mar Mediterrània denuncia un nou robatori i un acte de vandalisme a les seves instal•lacions, el tercer des de l'estiu. La directora de l'Institut Escola, Aurora Vera, explica que, igual que a l'estiu, els lladres s'han emportat vint-i-cinc ordinadors portàtils, valorats en 12 mil euros, que fan servir els alumnes per treballs en grup o individuals. També es van emportar 200 euros de secretaria. Els fets van tenir lloc la nit de divendres a dissabte i, a més del robatori, també es van destrossar vidres i màquines de venda a l'interior del centre. Segons la directora del centre, 48 hores després es va produir una segona entrada, durant la qual els vàndals van destrossar la cantina, van robar unes claus i van disposar el gimnàs "per fer-hi una festa".

Aurora Vera explica que tota la comunitat del centre està trista i indignada. Assegura, a més, que el robatori obliga a l'Institut Escola a alterar el seu projecte educatiu per no disposar del material suficient.

Aquest robatori ha estat el tercer que ha patit el centre des de l'estiu. És per això que demanen que es realitzin les actuacions pertinents per intentar evitar que es tornin a produir fets similars. Entre d'altres, creu que podria ser útil instal•lar càmeres de seguretat o fortificar les portes.

Amb tot, Vera diu que des del centre se senten desatesos per part del Departament d'Educació. Explica que només han rebut diners per comprar la meitat dels portàtils robats a l'estiu i que no saben quan podran recuperar la resta.

Un problema que no només afecta l'Institut Escola Mar Mediterrània. Segons Vera, la mateixa nit que es va entrar a robar al centre també es va entrar a l'Escola Peramàs.

Des de l'Ajuntament s'han mostrat preocupats per aquests fets. És per això que han convocat, per a després de vacances, una reunió amb els dos centres i els diferents serveis implicats, com el Departament d'Educació o Serveis Territorials.

 

Informa: S.Ruiz/ A.Gual