L'Hotel Atenea ja funciona com a hospital

coronavirus

L’Hotel Atenea ja acull els primers pacients. Des de dissabte, l’hotel situat al port de Mataró funciona com a hospital per descongestionar el sistema sanitari maresmenc. De fet, tot i que la gestió la porta el Consorci Sanitari del Maresme, els pacients que aculli l’Hotel Atenea no provindran només del Consorci, sinó que també poden ser d’altres centres sociosanitaris de la comarca. El tipus de pacient que acull l’hotel, com va avançar Mataró Audiovisual, són malalts sociosanitaris de llarga durada que necessiten rehabilitacions diverses, però que no estiguin infectats per coronavirus.

Segons expliquen des del Consorci, hi ha habilitades 17 habitacions de la planta baixa de l’hotel perquè aquest pugui funcionar com a hospital. De moment, però, el Consorci no pot oferir dades de quants pacients hi ha actualment ingressats.

L’equip sanitari d’aquest hospital temporal està format per més d’una trentena de persones. El lideratge de l’equip el porten un metge i una infermera del Consorci Sanitari del Maresme que gestiona a 30 persones amb diversos perfils, des d’estudiants d’últim any de Medicina i Infermeria a llicenciats de Medicina que han aprovat el MIR però que no han iniciat la seva residència.

 

Informa: S.Ruiz