"L'Hospital deriva operacions que impedeixen desenvolupar els serveis propis"

"L'Hospital deriva operacions que impedeixen desenvolupar els serveis propis"

250 pacients pendents d’operar-se de cataractes i una cinquantena d’operacions de pròtesis de genoll, que s’havien de realitzar a l’Hospital de Mataró, s’han derivat a centres de caràcter privat, tot i que formen part de la xarxa SISCAT. Així ho assegura el comitè dels treballadors del Consorci Sanitari del Maresme, CATAC, que denuncia que, amb l’excusa de no poder acomplir el període de garantia, CatSalut deriva operacions d’àmbit públic a d’altres centres. Xosé Lope, membre de la CATAC, afirma que aquest fet afecta tant a l’Hospital com a la població. I afegeix que la derivació ha impedit el desenvolupament dels serveis d’oftalmologia propis de l’Hospital i un malbaratament de diners públics que el consorci necessita.

Lope explica que la poca planificació podria fer pensar, que l’Hospital és poc resolutiu, tot i que es confirma que és el sisè millor hospital català en intervencions de cataractes. Segons CATAC, l’Hospital s’ha quedat petit per assumir tota la població de l’àrea del Maresme. En els últims anys s’ha passat de donar resposta a 110.000 persones a haver d’atendre a més del doble, 275.000. Per això Lope assegura que l’única solució és ampliar l’Hospital. S’ha aconseguit un pla per fer un nou socio-sanitari i ara cal detallar-lo i planificar les necessitats futures.

Lope afirma que els últims anys l’Hospital viu amb sobrecàrregues de pacients, i les llistes d’espera es mantenen o augmenten, segons la patologia, malgrat que els quiròfans són a ple funcionament durant tota la setmana, gràcies a l’adequació dels treballadors.

Des de CATAC afirmen que cal posar-se al dia i aconseguir una planificació que consideri les necessitats dels propers anys. Perquè amb l’augment de l’esperança de vida també augmentaran les demandes de pròtesis de genoll i operacions de cataractes a les que caldrà donar resposta.

Informa: M.Rodríguez

Tags: