L'Hospital de Mataró tanca l'any amb un deute milionari

El Consorci Sanitari del Maresme (CSdM) tanca l’exercici del 2017 amb gairebé 4 milions d’euros de dèficit, molt per sobre dels 183 mil euros previstos al Pla de Reequilibri en vigor. El doctor Ramon Cunillera, gerent del Consorci, justifica aquest increment negatiu per l’aparició de tres accions econòmiques que no s’havien previst al Pla i que han incrementat la despesa durant l’any passat. Entre elles estan el pagament d’una part de les vacances del personal d’infermeria, que s’ha de retornar en compliment d’una sentència judicial que afecta a tot el sistema català i recorreguda ara davant del Tribunal Suprem; el retorn de la paga doble de 2012 que s’ha de complir abans que acabi el mes de març; i l’increment de l’1% dels salaris marcat per la Generalitat. En tot cas, Ramon Cunillera nega que sigui un fracàs del pla, com denuncien els treballadors, si no una realitat que ha modificat el previst incialment.

Precisament, els treballadors han denunciat a través d’un comunicat de premsa, que van explicar a Mataró Audiovisual, el milionari dèficit amb el que el Consorci ha tancat l’últim exercici.

El Pla de Reequilibri és va posar en marxa el 2015 per un període de tres anys, és a dir, s’hauria de completar al llarg d’aquest 2018. Aquestes accions econòmiques que han desestabilitzat els números del Pla impedeixen que es completi. El gerent del Consorci explica que ara s’haurà de renegociar el pla i adaptar-se a la nova situació.

Pel que fa a les denúncies dels treballadors de sobrecàrrega de treball, Cunillera reconeix l’alta activitat quirúrgica, amb operacions matí i tarda tota la setmana. En aquest sentit, ha recordat també la construcció d’un nou quiròfan que s’havia de posar en marxa durant aquest primer trimestre de 2018 i que finalment estarà a punt d’ús el proper setembre.

 

Informa: C.Salad