L'Hospital de Mataró preveu recuperar l'autonomia de gestió el 2020

El gerent del consorci Sanitari del Maresme Ramon Cunillera, ha afirmat, en una entrevista al programa el Mirador de Mataró Audiovisual, que l'Hospital de Mataró seguirà intervingut com a mínim fins a finals de 2020. El fet d'haver tancat el passat 2018 amb un dèficit superior als 2 milions d'euros, sumat a què no hi ha pressupostos de la Generalitat, han impedit que aquest 2019 es pogués posar fi a la intervenció econòmica de l'ens, que des de principis de 2015 aplica el govern català. Cunillera afirma, que tot i que encara no s'ha tancat l'any, aquest acabarà "sensiblement millor" a nivell econòmic, que l'any anterior i que la previsió és aconseguir l'equilibri econòmic el proper 2020 i mantenir-lo el 2021. Així ho preveu, la pròrroga que s'ha fet del pla de reequilibri del Consorci Sanitari del Maresme, que es va començar aplicar l'any 2015.

Pel que fa a l'ampliació de l'hospital, la intenció és que en un "mig termini", es pugui començar a construir l'edifici previst de 19.000 metres quadrats. Aquest edifici acollirà el sociosanitari i també servirà per ampliar l'hospital. Cunillera reconeix que aquest serà un procés lent, l'edifici l'haurà de construir la Generalitat, però implicarà el salt qualitatiu més important des de la inauguració de l'hospital.

Entre les principals necessitats de caràcter més immediat que té el centre hospitalari, hi trobem la de fer créixer el nombre de quiròfans dels quals ara mateix es disposa, un total de 9. La previsió és que l'any 2023 puguin estar acabades les obres d'ampliació del bloc quirúrgic, que s'haurien de començar el juny de l'any vinent.

Informa: A.Gual/ C.Salad