×

Missatge d'error

Notice: Undefined index: und a include() (línia 84 de /var/www/vhosts/mataroaudiovisual.cat/httpsdocs/sites/all/themes/mataroaudiovisual07/templates/node/node.tpl.php).

L'Hospital de Mataró analitza les conseqüències de la pandèmia sobre la salut mental

COVID-19

Debatre sobre els efectes que el confinament i la pandèmia han tingut sobre la salut mental. Aquest és l’objectiu de la jornada que té lloc durant el dia d’avui a l’Hospital de Mataró en el marc del Dia Mundial de la Salut Mental. Una diada que se celebra demà a nivell internacional i que tindrà per lema de “Salut mental per a tothom: Major inversió, major accés. Per a qualsevol persona, en qualsevol lloc”. A nivell mataroní, s’ha decidit centrar la temàtica en l’impacte que ha generat la Covid-19 en aquest àmbit sanitari tant per donar visibilitat a les mancances que ha generat la pandèmia també en aquest camp. Segons explica el doctor Josep Cañete, responsable de Salut Mental del Consorci Sanitari del Maresme, molts pacients han abandonat el tractament o els serveis oferts des de l’hospital per falta d’acompanyament o per la por a exposar-se al virus. Per suplir aquesta problemàtica, des del juliol s’ha començat a oferir serveis telemàtics per acompanyar als pacients.

Segons el doctor Cañete, l’augment d’estrès que ha generat tant el confinament com la situació viscuda ha generat també un augment de casos de patologies com per exemple ansietat, fòbies, addicions o estrès post-traumàtic. Una de les franges d’edat on s’han incrementat aquestes patologies són en infants i joves. 

Entre els ponents a la jornada hi ha hagut el Director del Pla Director de Salut Mental i Addiccions de Catalunya, Jordi Blanch. Durant les ponències també s’ha parlat del programa “Fem pinya”, un servei de suport psicològic dirigit a professionals del Consorci Sanitari del Maresme.

Informa: S.Ruiz