L'Hospital crea un taller perquè els pares detectin addiccions a la tecnologia en adolescents

L’ús abusiu de mòbils i tauletes, l’exposició excessiva o revelació d’informació personal a través de les xarxes socials, el contacte amb desconeguts o la degradació de les relacions socials. Aquests són els principals riscos que pot generar entre els adolescents i joves les addicions a les noves tecnologies, xarxes socials, videojocs o jocs d’atzar. Segons la doctora Cristina Martínez, psicòloga adjunta de la Unitat de joc patològic de l’Hospital de Mataró, aquestes addiccions han augmentat molt els últims anys. Per intentar prevenir-les, des de l’Hospital de Mataró s’han creat uns tallers adreçats a pares, mares i professors que es portaran a terme en tres sessions durant el 2020 en tres centres educatius de Mataró. Uns tallers amb els que també es vol donar les eines als familiars i als docents perquè puguin detectar a temps si l’adolescent és addicte a les noves tecnologies i sàpiguen què fer per revertir la situació.

Una bona comunicació entre els familiars i l’adolescent és clau, segons Martínez, per poder frenar les addiccions a les tecnologies. Per exemple, assegura que cal que els joves entenguin que passar moltes hores amb dispositius electrònics o jugar a videojocs comporta uns perills que moltes vegades no tenen en compte.

En cas de detectar una addicció a les noves tecnologies, Martínez recomana adreçar-se a la Unitat de joc patològic i altres addiccions no tòxiques de l’Hospital de Mataró. Si l’afectat és menor d’edat, se l’ha de dirigir al Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil.

 

Informa: S.Ruiz