L'Herald proclama la proximitat de Les Santes

El flabiol va centrar la conferència institucional de l’Estrena d’aquest 2019. El lutier vilanoví i membre fundador de la Cobla Sant Jordi Pau Orriols va ser l’encarregat de d’explicar la llarga tradició i la importància que té el flabiol tant per Catalunya com per Mataró. De fet, la capital maresmenca commemora aquest 2019 els 300 anys de relació entre aquest instrument i Mataró. El Saló de Sessions de l’Ajuntament es va omplir de gom a gom per assistir a aquest primer acte institucional de Les Santes. Durant la conferència, Orriols va destacar la bona salut de la que gaudeix avui en dia el flabiol.

Una conferència que per novè any marca el compte enrere final de Les Santes. Precisament, al final de l’acte l’alcalde de Mataró, David Bote, va encarregar a l’Herald que anunciés als mataronins que el proper 25 de juliol comença la Festa Major mataronina que enguany celebra dos aniversari: els 40 anys de la recuperació de Les Santes i de la primera sortida de la Momerota.

Amb encàrrec rebut, l’Herald acompanyat de les Trampes i els Flabiolaires va recórrer els carrers del centre de Mataró llegint els versos que anunciaven l’imminent inici de Les Santes d’aquest 2019.

 

Informa: S.Ruiz/ M.Gómez/ J.Masriera/ C.Mora