L'exalcalde d'Argentona, inhabilitat per l'1 d'octubre

Eudald Calvo, que ara encapçala la llista de Junts per a les municipals de l'any que ve, manté que la sentència és "injusta" i manifesta que, malgrat la condemna, no renunciarà a ser de nou alcaldable.

El jutjat de Mataró ha condemnat l'exalcalde d'Argentona, Eudald Calvo, a 6 mesos d'inhabilitació i a una multa de 4.500 euros per "desobediència greu" per haver impulsat la celebració del referèndum de l'1 d'octubre al municipi i impedir que la Policia Local retirés cartells que animaven a participar en la votació.

Calvo, que actualment és el candidat de Junts per a les municipals de 2023, ha rebut avui la resolució judicial, que considera "injusta".

"Avui hem rebut la sentència dels jutjats de Mataró amb relació al judici de l'1 d'octubre. En primer lloc, no estem contents perquè la sentència és condemnatòria i no és justa." Eudald Calvo, candidat de Junts.

L'exalcalde de la CUP, no té intenció de renunciar a ser de nou cap de llista i estudia si recorre o no la sentència que, de moment, no és ferma. Es dona la circumstància que la condemna de sis mesos d'inhabilitació podria esgotar-se abans de la possible proclamació de les llistes electoral. Si fos el cas, Calvo podria concórrer als comicis.

" Els sis mesos és exactament el termini que queda per a les eleccions municipals que vull concorre com a cap de llista de Junts a Argentona. Aquí hi ha un dubte jurídic sobre la inhabilitació i si es considera que el dia important per poder optar-hi és quan es proclamen les llistes, el dia de les eleccions o el moment de rebre l'acta de regidor". Eudald Calvo, candidat de Junts.

Eudald Calvo ha defensat que durant l'1 d'octubre ni va ordenar cap acció, ni va signar cap acte administratiu, després de rebre la providència del Tribunal Constitucional que instava els alcaldes catalans a evitar qualsevol iniciativa municipal que promogués el referèndum.

Informa: Ll.Martínez