L'Estat s'avé a cedir la casa del capità general de Llavaneres

La ministra de Defensa, Margarita Robles, i el Tinent General de Catalunya de l'exèrcit espanyol, Manuel Busquier, afirmen que estan disposats a negociar-ho perquè l'espai es destini a usos social

Sant Andreu de Llavaneres està més a prop d'aconseguir la casa del capità general. La ministra de Defensa del Govern espanyol, Margarita Robles, ha anunciat durant el ple del Senat d'aquest dimarts que està disposada a arribar a un acord amb l'Ajuntament perquè la finca d'estiueig pugui passar a ser d'ús públic. A més, l'alcalde, Nani Mora, ha rebut la trucada del Tinent General de Catalunya de l'exèrcit espanyol, Manuel Busquier, per manifestar-li la voluntat de mirar de facilitar aquest retorn.

La declaració de la ministra Robles s'ha fet arran d'una pregunta de la senadora d'ERC Mirella Cortès. Un anunci que també s'ha manifestat davant de la presència de l'alcalde de Llavaneres i de diferents regidors del govern municipal desplaçats a Madrid. Robles no ha entrat a discutir la titularitat de la casa, però sí que s'ha mostrat oberta a iniciar converses perquè els usos futurs de l'edifici puguin revertir a favor de la ciutadania.

Margarita Robles (ministra de Defensa): Ja que és aquí l'Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres, vull dir-los claríssimament que el Ministeri de Defensa, en aquest cas com en tot, sempre, dins de la legalitat, està disposat a arribar a qualsevol tipus d'acord, perquè aquells bens que no estan destinats en aquests moments en la defensa nacional puguin revertir a favor de la ciutadania

L'alcalde Mora es mostra satisfet d'aquest primer contacte amb el govern de l'Estat i confia que les negociacions perquè l'edifici torni a mans de l'Ajuntament s'engeguin aviat.

Nani Mora (alcalde de Llavaneres): És positiu el fet d'obrir la porta a engegar les converses i mirar de trobar la fórmula jurídica legal perquè la casa pugui tornar a tenir un ús per al poble. Van fer més de cinc minuts a passadissos amb la Ministra i ens va transmetre que aquest no és un espai estratègic per l'exèrcit i que el que faran és buscar la manera de tornar-nos l’immoble.

El consistori reclama la devolució de la casa després que s'hagin trobat documents que acreditarien que l'antic propietari la va cedir per fer-hi una escola l'any 1936 i que l'exèrcit franquista, posteriorment, se l'hauria apropiat. El govern local ha manifestat la voluntat perquè l'immoble es pugui convertir en un equipament cultural i educatiu.

Informa: Ll. Martínez