L'estació és escenari d'una reivindicació contra la pujada de preus en el transport públic

pujada de preus

L'estació de Renfe ha estat escenari aquest dimecres escenari d'una acció reivindicativa contra la pujada de preus en els transports públics. Una manifestació organitzada per grups de joves mataronins i encapçalada per les JERC, les joventuts d'Esquerra Republicana, ARRAN i sindicats, que parteix de la iniciativa a nivell nacional de la Plataforma Stop Pujades. Una de les principals reivindicacions és que deixin de pujar els preus en els bitllets com el de la T10, una de les que més ha patit aquest increment, i a hores d'ara la d'una sola zona val més de 10 euros. La Secretaria de Medi ambient del baix Maresme de les JERC, Mar Vilar, ha assegurat als micròfons de Mataró al Dia, que demanen tornar a les tarifes del 2013 i la creació d'una taula social que asseguri que els preus són accessibles per a la ciutadania, amb l'objectiu de garantir model de transport sostenible.

A Mataró han estat les JERC, amb el suport d'ARRAN i sindicats, els que han encapçalat la iniciativa de la Plataforma Stop Pujades, que el dimecres dia 3 de gener va fer la primera acció contra la pujada dels preus del transport públic. Tres setmanes després, les accions s'han multiplicat a una 20ena d'estacions, incorporant aquest dimecres estacions com la de Sabadell o Mataró.

Les accions reivindicatives se succeiran els propers dimecres. Un setmana a Barcelona i la següent també estesa a d'altres municipis. Durant la manifestació s'han pogut sentir càntics com: "El preu d'aquest bitllet no el podem pagar", "Aquesta pujada no la pagarem" o "Transport públic a preus populars".

Informa: M. Rodríguez / E.Andrés / C.Sánchez