L'Esplai Garbí estudia millores de seguretat pel Ball de Carnestoltes

L’Esplai Garbí assegura que “agressions físiques, sexuals i ambientals” com les que van passar durant el Ball de Carnestoltes “no poden passar en aquests espais d’oci per poder tenir festes tranquil·les sobretot per les dones, però per tothom que està vivint aquests actes”. Així s’ha pronunciat l’entitat a micròfons de Mataró Audiovisual després del comunicat de denúncia que van publicar arran de dues agressions que es van produir durant el Ball de Carnestoltes. Concretament, durant la festa expliquen que es va produir una agressió ambiental i una agressió física greu, que segons ha pogut saber Mataró Audiovisual encara no ha sigut denunciada. En el cas de l’agressió ambiental, Julia Coromines, monitora de l’Esplai, afirma que es va tractar d’un home d’uns 60 anys que es va  posar a “primera fila a exhibir-se davant del públic”. Quan des del Punt Lila es van dirigir a fer fora de la zona a l’home, aquest ja havia marxat. En el cas de l’agressió física, sí que la van gestionar des del Punt Lila. Tot i que no volen donar detalls del que va passar, sí que asseguren que ofereixen tot el seu suport a la víctima de l’agressió.

Per evitar aquest tipus de situacions, des de l’Esplai Garbí volen millorar la seguretat de l’esdeveniment per properes edicions. A banda d’actualitzar el propi protocol d’actuació, la monitora de l’esplai Neus Riera explica que per l’any que ve volen parlar amb altres agents de seguretat que hi ha a la plaça de Santa Anna durant la festa com la Policia Local o el col·lectiu “Entre iguals”, que fa pedagogia sobre el consum de l’alcohol durant el Ball de Carnestoltes. Escoltem Neus Riera, monitora de l’Esplai Garbí.

Des de l’Esplai Garbí remarquen que volen que l’oci alternatiu de la ciutat, com és el cas del Ball de Carnestoltes, sigui el més segur possible per a tothom.

 

Informa: S.Ruiz