L'Escola Pia Santa Anna celebra el DENIP amb la plantada d'un arbre

Diverses escoles de Mataró se sumen avui a la celebració del DENIP, el Dia Escolar de la No Violència i la Pau. Cada 30 de gener, des de 1964, se celebra aquest dia per recordar el llegat de Mahatma Ghandi, precisament el dia que es commemora l’aniversari de la seva mort. Aquest any, la proposta ha estat vincular aquest dia de la pau amb l’emergència climàtica pels incendis d’Austràlia i l’Amazònia, les inundacions a Indonèsia, el desgel dels pols i l’augment del nombre d’episodis de sequera a l’hemisferi sud. El regidor d’Educació, Miquel Àngel Vadell, ha destacat la importància que tota la comunitat educativa sumi esforços per conscienciar els alumnes i les alumnes que cal mantenir la pau.

Més de 2000 alumnes i professors amb l’acompanyament d’algunes famílies de l’Escola Pia Santa Anna han omplert aquest matí la Plaça de Santa Anna per celebrar el DENIP. El centre escolar organitza cada dos anys un acte que reuneix els alumnes de tots els cursos, des de P3 fins a Batxillerat i Cicles Formatius, per celebrar aquesta efemèride. Aquest any la cita s’ha vinculat amb el lema d’aquest curs “Planta’t”, que vol instar a que els alumnes plantin cara a les injustícies i el canvi climàtic. L’acte ha comptat amb la intervenció d’infants de tots els cursos i amb actuacions musicals. A més i amb la col·laboració de l’Ajuntament s’ha plantat un arbre com a símbol del lema “Planta’t”. 

Algunes de les escoles que han participat aquest dijous del Dia Escolar de la No Violència i la Pau han estat: el Camí del Mig, l’Institut Laia l’Arquera, l’Escola Pia Santa Anna o el Cor de Maria.

Informa: C.Sánchez

 

Tags: