Les xifres d’atur es mantenen durant el mes de febrer a Mataró i la comarca

Les xifres d’atur es mantenen a Mataró i El Maresme amb una mínima baixada durant el mes de febrer.

A Mataró, han sortit de les llistes de l’atur 7 persones, situant la xifra de desocupació a la ciutat en 8.785 persones, el que significa una taxa del 14,08%.

En la mateixa línia, a la comarca del Maresme, han estat 72 les persones que han abandonat les llistes de l’atur. Ara mateix, la comarca compta amb una xifra total de parats de 25.558, amb un tant per cent d’aturats del 12,47%.

Tot i així, tal i com ja va passar en el mes de gener, les xifres interanuals milloren aquest mes de febrer. En aquest sentit, Mataró ha vist baixar l’atur en  787 persones en l’últim any. També l’atur a la comarca ha disminuït respecte el mateix mes de febrer de l’any passat, el que suposen 1585 persones que han tornat al mercat de treball.

El mes de febrer tanca amb 396.642 persones inscrites als registres de l’atur a Catalunya i 3.289.040 a Espanya, el que suposa una reducció en relació a l’any anterior de -21.539 i -181.208 persones, respectivament. Aquesta dinàmica de disminució en el nombre de persones desocupades en termes interanuals coincideix amb increments de la afiliació (2,8% a Catalunya i 2,9% a Espanya).

A Catalunya, aquesta reducció del nombre de persones inscrites als registres dels serveis d’ocupació es produeix en tots els sectors llevat en l’agricultura i en els sense ocupació anterior i de forma molt lleu, en la indústria.

Informa: O.Debat